• تاریخ انتشار : 1403/03/07 - 20:55
  • تعداد بازدید : 214
  • تعداد بازدیدکننده : 199
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
در جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت مطرح شد؛

ضرورت اجرای نقشه تایید شده نما برای صدور پایان کار | تاکید بر شناسایی و رفع موانع و تسریع صدور پروانه | رشد آمار صدور پروانه

بیست و چهارمین جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت، عصر دوشنبه 7 خرداد 1403 به ریاست مسعود عباس نژاد در ساختمان شورا برگزار شد.



مسعود عباس نژاد رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در ابتدای جلسه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای خدمت و رئیس جمهور شهید، اظهار داشت: تمامی مسئولیت ها گذرا هستند و آنچه باقی می ماند عملکرد است و خوش به حال کسانی که پس از پایان دوران مسئولیتشان اثرات مثبت و ماندگاری به یادگار می گذارند.
وی با اشاره به آغاز دوره جدید مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از نمایندگان گیلان خواهشمندیم دست مدیریت شهری شهر رشت را، به عنوان مرکز استان و یک مادر شهر که در حال خدمات رسانی به تمام استان است، بگیرند تا بتوانیم از منابع ملی برای پیشرفت شهر رشت و استان گیلان استفاده کنیم.
عباس نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به نقش موثر حوزه شهرسازی در شهرداری پرداخت و گفت: اگر حوزه شهرسازی به درستی عمل کند واحد مالی به درآمد می رسد و واحدهای خدمات شهری و عمرانی می توانند پروژه های خود را اجرا کنند. در همین راستا با ارائه بسته های تشویقی برای سرمایه گذاران حوزه مسکن به دنبال رونق ساخت و ساز و افزایش صدور پروانه هستیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا تصریح کرد: کمیسیون در نظر دارد وضعیت پروانه های صادر شده و نتیجه تصمیمات شورا را بررسی کند تا با آمار و اطلاعات کامل و دقیق بتوانیم در ادامه مسیر به درستی تصمیم گیری کنیم.
مسعود عباس نژاد با بیان اینکه شورای ششم کارهای زیربنایی و بزرگی نظیر برنامه راهبردی-عملیاتی و چشم انداز 20 ساله رشت را پیش برده است خاطر نشان کرد: ممیزی املاک نیز اتفاقی بزرگ در شهر رشت خواهد بود و با ممیزی املاک می توانیم برنامه ریزی بهتری برای توسعه رشت داشته باشیم و به همین خاطر از شهردار رشت می خواهیم این موضوع را با جدیت دنبال کند.
عباس نژاد با اشاره به آمار مثبت صدور پروانه در مناطق شهرداری رشت اظهار داشت: در سال گذشته علی رغم مشکلات اقتصادی به ویژه در حوزه مسکن، آمارهای مثبتی در حوزه ساخت و ساز داشتیم. امسال نیز در سال رونق اقتصادی با مشارکت مردم، اعضای شورای شهر و کمیسیون شهرسازی آمادگی دارند قوانینی که مانع کار می شوند را اصلاح و مسیر را برای مردم و سازندگان هموار نمایند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در خصوص کمیته نما بیان داشت: آبان ماه سال گذشته جلسات و تاکیداتی در این زمینه داشتیم. بعد از چند ماه اعضای کمیسیون در جریان نیستند که چه اتفاقی رخ داده است. از شهردار توضیح می خواهیم که چه جلساتی بعد از آن تاریخ گذاشته اند. در کل کشور در حال ضابطه مند کردن نما هستند. ما هم از جمله شوراهایی بودیم که در آغاز کمیسیون شهرسازی پیگیر بودیم اما به خروجی مناسبی نرسیده ایم.
مسعود عباس نژاد همچنین خواستار بررسی پهنه در کمیسیون ماده 5 شد و گفت: به جای بررسی نقطه ای، به صورت پهنه در کمیسیون ماده 5 موارد بررسی شوند تا به عدالت نزدیک تر باشد و روند نیز تسریع شود و از رانت نیز جلوگیری شود. این شائبه وجود دارد اگر فردی نتواند رانتی ایجاد کند در ماده 5 موفق نخواهد شد. ایراد را از شهرداری می دانم که شاید گاهی به نمایندگی از مردم دفاع خوبی انجام نمی دهد.
وی همچنین اظهار داشت: حوزه سرمایه گذاری پنج منطقه چه کارهایی انجام داده اند؟ گزارشی در این زمینه از سوی مناطق ارائه شود. خروجی 1402 حوزه سرمایه گذاری مناطق پنجگانه چه بوده است؟
عباس نژاد در پایان با تاکید بر ضرورت ساماندهی نما در خیابان های تازه تاسیس و جلوگیری از ساخت نماهای خطر آفرین عنوان کرد: در حوزه معماری تاکید می کنیم خیابان های تازه تاسیس باید ضوابطی داشته باشند تا در 20 سال آینده نظم و ترتیبی شاهد باشیم و هویت مشخصی برای هر منطقه تعریف شود و خلاقیت در معماری نیز از سوی سازندگان محدود نشود. از سوی دیگر برخی نماها خطر آفرین است و باید استعلامی برای پایان کار در این موارد گرفته شود. ایمنی نما از سازمان آتش نشانی باید تایید گرفته شود. تمام افرادی که برای ساختمان های خطر آفرین پایان کار داده اند باید پاسخگو باشند.
نادر حسینی دیگر عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز خواستار تشکیل کارگروه های جدیدی در کمیسیون شهرسازی شد و عنوان کرد: در یک سال اخیر با تشکیل کمیسیون شهرسازی فضایی ایجاد شد تا موضوعات مربوط به ساخت و ساز و شهرسازی را دقیق تر دنبال کنیم. بدنه شهرداری موضوعات فراوانی را برای پیگیری دارد و شاید نتوانند بر موضوعات کلان تمرکز کافی داشته باشند. باید در این کمیسیون، کارگروه هایی تشکیل شود و اینگونه موضوعات بررسی شوند.
حسینی ضمن اشاره به اینکه با اصلاح برخی موارد در نقشه ها شاهد قطع درختان و مواردی از این دست نخواهیم بود تصریح کرد: در خصوص ساماندهی نما و موانع صدور پروانه و نوع همکاری با نظام مهندسی، با کمک و همفکری کارشناسان و با برگزاری نشست های تخصصی در این کمیسیون می توانیم موضوعات را دنبال کنیم و نقش آفرینی بهتری داشته باشیم.
نادر حسینی ساخت و ساز و صدور پروانه را از منابع مهم درآمدی شهرداری دانست و گفت: شهرداری باید به دنبال تسهیل صدور پروانه باشد. در حوزه اداری کارشناس مربوطه گاهی سه روز پرونده ای را نگه می دارد. درآمد شهرداری از صدور پروانه به همین کارمندان و آبادانی شهر و شهروندان می رسد نباید چنین اتفاقاتی رخ دهد تا شاهد افزایش صدور پروانه و رونق ساخت و ساز باشیم.

افزایش 23 درصدی صدور پروانه در منطقه یک شهرداری رشت در سال 1402

حامد خداشناس معاون شهرسازی و معماری منطقه یک شهرداری رشت در ادامه این جلسه به ارائه آماری از پروانه های صادر شده در سال های 1401 و 1402 پرداخت و اعلام کرد: در سال 1402 شاهد افزایش 23 درصدی صدور پروانه ساخت و ساز بوده ایم و از 415 پروانه صادر شده در سال 1401 به 512 پروانه صادر شده در سال 1402 رسیده ایم.
خداشناس در ادامه به رشد 9 درصدی پایان کار در سال 1402 نسبت به سال 1401 اشاره کرد و بیان داشت: از 417 مورد در سال 1401 به 454 مورد پایان کار در سال 1402 رسیده ایم.
معاون شهرسازی و معماری منطقه یک شهرداری رشت در خصوص قیاس بین درخواست های صدور پروانه ثبت شده و تعداد پروانه های صادر شده در دو سال گذشته عنوان کرد: در سال 1401، از مجموع 979 درخواست ثبت شده، 415 پرونده به صدور پروانه رسیده است که حدود 42 درصد کل درخواست های ثبت شده بوده است اما در سال 1402، از مجموع 645 درخواست ثبت شده، 512 پرونده به صدور پروانه رسیده است که حدود 79 درصد کل درخواست های ثبت شده بوده است و این موضوع علل مختلفی دارد.
حامد خداشناس در مورد چالش ها و موانع پیش رو در صدور پروانه های ساخت و ساز اظهار داشت: این چالش ها و موانع به دو دسته برون سازمانی و درون سازمانی تقسیم می شوند. شرایط کلان اقتصادی، رکود تورمی در حوزه مسکن، زمانبر بودن استعلامات بیرونی، مشکلات ثبتی و مالکیتی و زمانبر بودن پروسه مربوط به سازمان نظام مهندسی از جمله موارد برون سازمانی و بحث بر و کف و عقب نشینی، تراکم، کاربری، نقشه برداری و خط پروژه از جمله موارد درون سازمانی است.
معاون شهرسازی و معماری منطقه یک شهرداری رشت از تلاش معاونت شهرسازی شهرداری برای تهیه نقشه یکپارچه شهری و خط پروژه یکپارچه خبر داد و افزود: با انجام این کار پروسه ای ده روزه به یک روز کاهش می دهد و تشریفات قانونی این موضوع در معاونت شهرسازی در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش چشمگیر پرونده های ارسال شده به کمیسیون ماده 5 طی دو سال اخیر، بیان داشت: با توجه به قیمت زمین، در بسیاری از نقاط ساخت و ساز با تعداد طبقات تعریف شده در طرح تفصیلی مقرون به صرفه نیست و سازندگان تقاضای تراکم بیشتری دارند. در گذشته همزمان با ارجاع پرونده به کمیسیون ماده 5، اخذ بخشی از عوارض مطرح بود و اگر رای کمیسیون مثبت بود منجر به ساخت و ساز می شد. امروز بدون اخذ عوارض، پرونده ها به کمیسیون ماده 5 ارجاع داده می شود و بسیاری از آرای صادر شده به صدور پروانه ختم نمی شود. در واقع برخی افراد به دنبال افزایش ارزش ملک و انتقال زمین به فرد دیگری هستند و پرونده را به کمیسیون ماده 5 ارجاع می دهند و با توجه به حجم بالای پرونده ها، چندین ماه برای صدور رای زمان نیاز است.
حامد خداشناس پیشنهاد داد: در خصوص محدوده هایی که اکثر سازندگان غالبا درخواست یک طبقه افزایش را دارند و در اکثر موارد با این درخواست ها موافقت می شود؛ شهرداری اینگونه محدوده ها را شناسایی کند و پیش از درخواست سازندگان، خود شهرداری این محدوده ها را بررسی کند تا زمان صدور پروانه کاهش یابد.
معاون شهرسازی و معماری منطقه یک شهرداری رشت در خصوص ساماندهی نمای ساختمان ها در شهر رشت، عنوان کرد: نمای یک شهر هویت یک شهر است و شهرداری رشت از اولین شهرداری هایی است که در بحث سیما و منظر شهری ورود کرد و بیش از یک دهه در این زمینه سابقه دارد. اگر اعضای شورا صلاح بدانند می توانیم ساز و کاری تعریف کنیم تا نقشه اجرایی نما، به تایید کارشناس سیما و منظر شهرداری برسد و سپس اجرا شود.  

افزایش 12 درصدی صدور پروانه در منطقه سه شهرداری رشت در سال 1402

محمدرضا کاظمیان معاون شهرسازی و معماری منطقه سه شهرداری رشت نیز عنوان کرد: کمیسیون شهرسازی بسیاری از مشکلات حوزه معاونت شهرسازی را رفع کرد.
کاظمیان در خصوص آمار پروانه های صادر شده توسط منطقه 3 اعلام کرد: در سال 1402 تعداد پروانه های ساخت و ساز صادر شده در این منطقه 261 مورد بوده که نسبت به سال 1401 با 233 مورد پروانه صادر شده، 12 درصد رشد داشته و این رشد مثبت به دلیل تخفیف های پایان سال و تصمیمات مدیریت شهری بوده است.
معاون شهرسازی و معماری منطقه سه شهرداری رشت همچنین در خصوص آمار پایان کارهای ساختمانی، اعلام کرد: تعداد پایان کار ساختمانی در سال 1402 در منطقه سه 182 مورد بوده است که نسبت به سال 1401 با 179 مورد 1 درصد رشد داشته است.
محمدرضا کاظمیان در خصوص قیاس بین درخواست های صدور پروانه ثبت شده و تعداد پروانه های صادر شده در سال گذشته، تصریح کرد: در سال 1402، از 458 درخواست ثبت شده 261 پروانه صادر شده است که بخشی به دلیل قصد فروش برخی افراد و درخواست ارجاع به کمیسیون ماده 5 بوده است. اما آن دسته از درخواست هایی که در سیکل اداری به هر دلیل متوقف شده شناسایی و نسبت به رفع موانع اقدام خواهد شد.
وی در خصوص زمانبر بودن صدور رای در کمیسیون ماده 5 بیان داشت: بیش از 100 پرونده در منطقه 3 در انتظار صدور رای کمیسیون ماده 5 هستند و اینگونه موارد باید با دفتر فنی استانداری و راه و شهرسازی مطرح شود و از سوی مدیریت شهری پیگیری شود تا حقی از کسی تضییع نشود. گاهی شاهد تصمیمات متفاوت در صدور رای هستیم به نحوی که دو پرونده در مجاورت یکدیگر و با شرایط مشابه، آرای متفاوتی در تعداد طبقات دریافت می کنند. پیشنهاد می شود این موارد نیز به صورت محدوده در نظر گرفته و بررسی شوند.
محمدرضا کاظمیان همچنین با اشاره اینکه برخی افراد پس از درخواست صدور پروانه، توان مالی کافی برای ساخت و ساز را ندارد پیشنهاد داد: اگر بتوانیم اطلسی تهیه کنیم و از سازندگان دعوت کنیم با چنین افرادی به صورت مشارکتی کار ساخت و ساز را پیش ببرند پروانه های بیشتری صادر و منجر به رونق ساخت و ساز می شود.
معاون شهرسازی و معماری منطقه سه شهرداری رشت در خصوص ساماندهی نمای ساختمانها عنوان کرد: در خصوص تشکیل کارگروه نما و منظر شهری، با تشکیل جلسه در منطقه جهت ایجاد سیما و منظر متحدالشکل، این منطقه نسبت به شناسایی گذرهای شکل نگرفته، که هنوز پروانه نیز صادر نشده است، اقدام نموده و در حال تهیه طرحی به منظور ایجاد نما به صورت یکدست با هماهنگی کارگروه سیما و منظر شهرداری مرکز است و به طور پیش فرض اولین گذر در نظر گرفته شده خیابان جوان فاز اول می باشد. با تشکیل کارگروه در منطقه، در اینگونه گذرها پیش از ساخت و ساز، نقشه نما باید به تایید کارشناسان سیما و منظر منطقه برسد و سازنده متعهد به اجرای همان نما باشد تا پایان کار صادر شود.
محمدرضا کاظمیان در پایان درخصوص تخفیف های مربوط به صدور پروانه بیان داشت: تخفیف 30 درصدی یک بار در طول سال کمک حال شهرداری خواهد شد اما اگر تمدید شود آن جذابیت و کارایی را نخواهد داشت.

  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون شهرسازی و معماری
  • کد خبر : 785
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم